top of page

דיאטה בחופשה - איך עושים את זה? ואולי יש דרך אחרת?

אוגוסט כבר כאן, ומיד אחריו יתחילו החגים. לוח הטיסות בנתב"ג עמוס מתמיד, ובין אם בארץ או בחו"ל, הרבה מאיתנו יוצאים לחופשה בתקופה הזו.

עם ההתרגשות ביציאה לחופשה, ולצד הציפיה למנוחה או להיכרות עם מקום חדש ומעניין, יכול לעלות גם חשש סביב האכילה בחופשה. החופשה מזמנת יציאה מהשגרה הקבועה שלנו, כולל שגרת האוכל. בנוסף, האוכל הרבה פעמים מהווה חלק מהבילוי, ואם מדובר במקום חדש עם קולינריה אחרת, אז בכלל.


מי שנמצאת בדיאטה, עלולה לחשוש שתתקשה מול הפיתויים בחופשה, תאבד שליטה ותעלה במשקל בצורה ניכרת. יכול להיות ניסיון להתכונן לחופשה ולנסות לרדת יותר לקראתה, כדי לפצות על עליה שאולי תגיע. אלא שניסיון כזה, רק עלול להביא לאכילה ביתר. גם מבחינה פיזיולוגית, הגוף ירגיש ביותר חסר ויאותת לנו לאכול יותר. ומעבר לכך, יכולות לצוף מחשבות שעכשיו "מגיע לי", ואז האכילה מונעת מהמקום הזה ולא מקשיבות פנימה לצרכים שלי.


תפיסה נוספת שעלולה לעלות בדיאטה, זה שאחרי תקופה של הקפדה, עכשיו אפשר "לשחרר" כי נמצאים בחופשה. מזונות שהגדרנו כאסורים קודם, יהיו מותרים לתקופה החופשה, ושוב אסורים אחר כך. גם במקרה הזה, התפיסה הזו עלולה להכתיב את האכילה, ולהביא לאכילה ביתר כי עכשיו אפשר ואח"כ שוב יהיה אסור. שוב הדבר הזה מטשטש את היכולת להקשיב פנימה, לשים לב לטעמים, להרגיש מתי אני מסופקת מהטעם, ואיזו כמות נעימה לי.


אבל זה לא חייב להיות ככה.


בתהליך של שינוי תזונתי בגישת הנון דיאט, ובהתאם לגישת המשולש שפיתחתי, החופשה נראית אחרת.


את יוצאת לחופשה כשאת משוחררת מהמאבק באוכל. ובמקום להפנות את האנרגיות שלך לשם, ולהתעסק בזה במהלך החופשה, את חופשיה להיות קשובה פנימה, לצרכים שלך. ובכלל חופשיה להנות מהחופשה.


את לא חוששת שתיפלי לפיתויים. אלא יודעת שתוכלי להנות מהקולינריה, ולבחור באופן מודע בדברים שאת רוצה. תוכלי לאכול מנות טעימות בלי רגשות אשם שמפריעים לך להנות מהטעמים.


את לא צריכה לפצות לפני החופשה ולצמצם את האכילה שלך. את יודעת שההכנה הכי טובה שתעשי, תהיה לאכול בצורה נורמטיבית לפני, מה שיגביר את הסיכוי שתאכלי בצורה נורמטיבית גם במהלך החופשה ואחריה.


אם בדיאטה אוכלים לפי תפריט, ואז כשמגיעים לחופשה התפריט כבר לא ממש רלוונטי, ואת נשארת עם מעט כלים; אז בנון דיאט את אוספת כלים בשגרה שישרתו אותך בחופשה. כלים כמו קשיבות לתחושות רעב ושובע, עבודה עם אמונות מגבילות ודפוסים שונים באכילה – כל אלו רלוונטיים מאוד להתנהלות שלך בחופשה, וליכולת שלך לעשות בחירות מודעות ושלמות.


ובגישה הזו, את יודעת שגם אם יהיו בחירות שלא תהיי שלמה איתן, את לא צריכה להרגיש שהרסת הכל, או להיכנס ללופ של רגשות אשם. אלא, את רואה בזה כהזדמנות נוספת להתנסות ולמידה, שתאפשר לך ללמוד ולהבין את הדברים שמפעילים אותך. ומתוך כך לעשות יותר בחירות שלמות ומודעות בעתיד. ככה זה כשהעצמאות באוכל היא שלך, ולא מוכתבת מבחוץ.


אז לחיי חופשות מהנות ומוצלחות, ואכילה חופשית, מאוזנת ושלמה – בבילויים ובשגרה.


מתחברת ורוצה שכך תראה החופשה הבאה שלך? הקליקי פה.

Comentarios


טלי נחום - דיאטנית קלינית בפתח תקווה לטיפול באכילה רגשית ובתסמונת השחלות הפוליציסטיות.

יצחק בן צבי 27, פתח תקווה

  • Whatsapp
  • YouTube
  • Facebook

המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית-תזונתית או תחליף להתייעצות עם תזונאי/ת דיאטנ/ית. כל התכנים באתר נועדו לספק מידע ואין לראות בהם בדרך כלשהי יעוץ רפואי/תזונתי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. להתאמה אישית ולקבלת טיפול תזונתי יש לפנות לתזונאי/ת דיאטנ/ית.

תקנון האתר

bottom of page